20 komentāri
  1. Super man ir iepatikušies šie auduma atgriezumu tamborējumi.Tavējais zīdīgais man liekas varētu būt super kādā paliktnītī,paklājiņā!!!
    par tiem CD paliktnīšiem...pati neesmu ne redzēju,ne ko tādu gatavojusi,bet man stāstīts,ka bērni var veidot krūzīšu paliktnīšus!Aplīmējot tos ar dažādiem krāsainiem līmpapīriņiem!Zinu,ka ir,kas gatavojuši vēja zvanus...

    AtbildētDzēst
  2. Ļoti laba ideja nepirkt jaunu! :) Varbūt arī izdosies, kāpēc gan ne? Nu Tu jau zini, man ļoti patīk tamborēt no audumu strēmelītēm, pie kam, eksperimentu kārtā jau esmu sapratusi, ka tur der gan kokvilna, gan zīds, gan trikotāža utt. utt. Visas manas šogad satamborētās somas ir tam apliecinājums!

    AtbildētDzēst
  3. Inese - par zīda paklājiņu nebiju iedomājusies, bet kāpēc gan ne:) CD kā paliktnīši - arī forša ideja! Paldies!

    Aija, nu man līdz taviem tamborējumiem vēl augt un augt, bet gan jau iemēģināšu roku kādas tašiņas darināšana es ar'!

    AtbildētDzēst
  4. Somiņa adatām - perfekta! Un paklājiņš rādās būt ne mazāk glīts!
    :D Man līdzīga apņemšanās - par jaunu audumu nepirkšanu - vismaz līdzšinējos apmēros. Ar laiku uzkrājušies tādi "neejošie", kas aizņem vietu un vēl sakrājušies daudz, daudz mazu mazītiņu atgriezumiņu, kas prasīs daudz darba, lai sakārtotu... bet jāķeras vien klāt jau drīzumā - rudens tīrīšanas ietvaros! :)

    AtbildētDzēst
  5. Ilze, kāds tur ''augt un augt'', es, piemēram, nestādos priekšā, kā var iegūt tādas formas paklājiņu, kāds būs meitu istabā :)

    AtbildētDzēst
  6. par diskiem runājot. arī vienu dienu taisos šķirto tos. un ko darīt - noskatīju interesantas idejas vienā krievu saitā, kur var pasmelties vispār ļoti daudz un dažādas idejas ;)
    http://stranamasterov.ru/node/113168
    http://stranamasterov.ru/node/27335
    http://stranamasterov.ru/node/88955
    http://stranamasterov.ru/node/23184
    http://stranamasterov.ru/node/38057

    Sāku kopēt idejas, bet apnika. tiku līdz 35 kādai tur lapai. pameklē pati idejas:
    http://stranamasterov.ru/find/nodes/%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B8?page=35
    gribēju atras, ko pasen sev iekopēj datorā - izšūtus diskus.
    Īsāk sakot tā ir lapa kurā var pazust nedēlām idejas meklējot :D
    un ko tik tur nevar atrast :D

    AtbildētDzēst
  7. ai, cik pazīstama apņemšanās - es tā gadu no gada sevi noskaņoju, bet tiklīdz noraujos no ķēdes kādā audumu vai rokdarbu preču veikalā, tā šo apņemšanos atlieku uz vēlāku laiku :)))
    Lai Tev izdodas labāk, nekā man - auduma strēmelīšu tamborējumi ļoti jauki, cik labi, ka ir tādi krāsaini palagi (man no vecajiem labajiem laikiem tik balto un bāli strīpaino krājumi stāv, bet krāsot audumus nemāku :(, tā nu gaida tie labākus laikus...)
    Par CD diskiem ir redzēts, ka tos gan aptin ar diegiem, aptamborē, apšuj, izmanto kā cietu pamatnīti kādam interjera priekšmetam, tos kā interjera dekorus izmanto u.t.t., bet pašai nav tādas vajadzības bijis un nekas konkrēts nav ne izkopēts, ne saglabāts

    AtbildētDzēst
  8. Pazīstama apņemšanās, es varu izturēt kādus pāris mēnešus, tad sākas ilgas(lomkas) pēc kādas jaunas dzijas utt...
    Ideja par reciklēšanu ļoti jauka. Senāk esmu tamborējusi paklājiņus no ļoti resnas dzijas, kuru iepriekš sagatavoju, satinot dažādus dziju kamoliņus vienā lielā kamolā. Dikti smagi man toreiz tamborējās.
    Lai izdodas!
    Man ir liela kaste ar vecām kasetēm, redzēju kaut kur forši izmantotas, tādēļ vēl neesmu tās izmetusi, cerot uz iedvesmu reiz kaut ko no tām saveidot.

    AtbildētDzēst
  9. Paklājiņi super izdevušies, īpasi tas lielais. :)
    Varu tev tikai novēlēt būt stiprai un stingrai savā apņemšanās nodomā! Man tā apņemšanās ātri vien pagaist, ieejot veikalā. :D

    AtbildētDzēst
  10. Apņemšanās traki laba. Man tā apņemšanās parasti paliek aiz veikala durvīm. Nez kāpēc šī nekad nenāk līdzi un par sevi neatgādina :oD
    Par diskiem gan neko nemācēšu teikt.
    Paklājiņš ļoti feins, ipaši daudzstūris patīk.

    AtbildētDzēst
  11. vēl šo to atradu, tai pašā saitā:
    http://stranamasterov.ru/node/103215
    http://stranamasterov.ru/node/232604
    un reku tā izšūšana:
    http://stranamasterov.ru/node/16005
    http://stranamasterov.ru/node/49531
    http://stranamasterov.ru/node/204250

    AtbildētDzēst
  12. Skaista apņemšanās un jauki iesāktie tamborējumi!Es arī apņemos, bet kad ir konkrēta vajadzība, tad parasti tieši tas ko vajag nav, vai nu krāsa, vai rupjums neder...un tad atkal slūžas vaļā...Ai , turēšu īkšķi, lai Tev izdodas!

    AtbildētDzēst
  13. Ja kāds man palīdzētu uzsākt sašķirot un griezt audumus, tad tamborēšanas process jau ietu. Man grūtākais vienmēt ir sagatavošanās darbam...

    AtbildētDzēst
  14. Bet tev ir izdevies jauks paklājiņš, un sagatave darbam arī - tad nu lai labās apņemšanās izdodas un īstenojas!

    AtbildētDzēst
  15. Es arī glabāju CD ar domu KĀDREIZ, KAUT KO inčīgu uztaisīt... Jāpaskatās tajos saitos ko Madara tev samklēja. O, jā, reiz sev un draugiem no CD uztaisīju pulksteņus. Nopirku mehānismus ar rādītājiem un vienam uzlīmēju kaltētus ziedus, citus atstāju kādi ir!

    AtbildētDzēst
  16. Inese, es tavā komentārā biju palaidusi garām to ideju par vēja zvaniem - tas noteikti derētu, tikai jāizdomā kā tos CD sastiķēt kopā.

    SiStro - paldies par komplimentu manai adatu somiņai un paklājiņam:) Man arī ir savs blāķītis ar neejošajiem audumiem. Varbūt arī tos var kā savādāk izmantot, jo šūšanas projektiņiem man tie man pagaidām neder, un krāj tikai putekļus...


    Aija, man tā jokainā forma izveidojās kaut kā tīri nejauši. Uz stūriem no vienas cilpiņas iztamborēju trīs parastos stabiņus, bet kaut ko es tur daru nepareizi, jo pilnīgi plakans man tas paklājiņš negrib sēdēt.

    Madara - lielumliels paldies tev par šiem jaukajiem linkiem. Es tur tā nopietni piesēdīšos un apskatīšos - kas un kā. Tur ir tik daudz labu ideju. Paldies!

    Inese - par to noraušanos no ķēdes es ļoti labi saprotu. Man vienīgais pluss ir tas, ka tagad man tā speciāli būtu jabrauc audumus pirkt, un tas mani pagaidām attur. Rīgā dzīvoju (pagātnes formā) uz Stabu ielas - vai zini cik tur audumu veikalu starp Barona un Čaka ielu vien jau ir?:)Ufff...

    ceita, ja man būt pašai sava māja, un mēs tik bieži nepārvāktos, tad man pagrabs vai pieliekamais noteikti būtu pilns ar visādām lietām, kas kādreiz varētu noderēt:) Es domāju, ka man lomkas pēc kaut kā jauna varētu sākties tā pirms Ziemassvētkiem:)

    Hela, paldies par novēlējumu:) Mēģināšu turēties!

    Klēra - tāpēc tagad mēģinu atturēties no braucieniem uz audumu bodēm:) Nav durvju, nav kārdinājuma:) Bet vēl jau pastāv interneta veikali...

    Biene - tavs teiktais kā kulaks uz acs. Tā jau arī ir - es nekad nebraucu tā vienkārši audumus papētīt. Braucu pēc konkrētas vajadzības, bet tad nez kādēļ tai vajadzībai līdzi vēl pielīp šitais un tas, un vēl kaut kas:) Eh...

    RitaGri - tieši tā, tas sagataves process ir tas grūtākais un laikietilpīgākais. Es arī virtuvē daudz vairāk ko darītu, ja man kāds visu smuki nomizotu, sagrieztu utt.,:):)

    Dace - Ooo, laikrādis no CD!!! Tā nu gan ir feina ideja. Man tik te tādu pulksteņmehānismu nav, bet to jau var labot:)

    AtbildētDzēst
  17. O, es arī atliku cd, dikti gribas ķerties tiem klāt, bet ir citi steidzamie darbiņi... astoņkājisms vai vēl labāk simtkājisms, protams, labotu situāciju :D

    te šis tas interesants
    https://picasaweb.google.com/Olelushka/D
    te pārsvarā izšūšana vai diska pielietošana atklātnei, dekoram
    https://picasaweb.google.com/VARIOSVIVIANA/CDBordado
    + uz diskiem var līmēt virsū quiling tehnikā, man bilde ir, bet nezinu avotu
    varbūt lēdijām uztaisīšu spoguli no šiem, tas tāds drošs; tāpat piekarināti pie striķa - grozās un spīd; maziem bērniem var i burtus, i ciparus dažādās tehnikās piedabūt klāt un aiziet 'nepiespiesta mācību vide'!

    AtbildētDzēst
  18. Paldies, Daiga, par linkiem! Man tagad būs ko pārsmadzeņot:)

    AtbildētDzēst
  19. Pameklēju un iepatikās šitāds dekors-https://lh4.googleusercontent.com/-4fT1OVWDR7I/TYfoI0gdbHI/AAAAAAAAIbU/Zd4uYNubcnc/s1600/CD-wall-hanging.JPG
    Novēlu pabeigt visas iesāktās lietas. Un sākt jaunas...un nekad neapstāties:)

    AtbildētDzēst