15 komentāri
  1. Aita burvīga,sevišķi patīk bilde,kur viņa relaksējoši atlaidusies palmas lapās! Tad par tiem jautājumiem: es izmantoju garu adatu, apmēram, 9 cm,bet ir arī pāris, kādus 16 cm garas,ja nemaldos tās ir tieši rotaļlietu šūšanai.Grūti izskaidrot to dūrienu-labajā pusē redzami vīlītei perpendikulāri mazi dūrieni,kurus savieno pa kreiso pusi ar diognālu dūrienu. Ceru,ka kaut ko drusku saprati,vienkārši nav prātā pa fikso,kāda bilde no interneta. Un pildīšanai parasti izmantoju vienkārši zīmuli. Nu tas tā īsumā.

    AtbildētDzēst
  2. Āāāāāāāāāā, cik forša aita!!! Man liekas, ausis ir taisni tādas, kā vajag (lai gan personīgu kontaktu ar aitām man nav).
    Par knifiņiem neko nezinu, esmu uzšuvusi tikai dažas mantiņas un tieši tāpat sabakstījusi pirkstus. Vienīgais, ko esmu konstatējusi - ka baigi forši ir šūt pūkainu audumu, plīšu vai es nezinu, kā to sauc, jo tad aiz tām bārkstiņām/pūciņām neredz dūrienus. :D Bet tā jau ir tāda kā krāpšanās.
    Izskatās pasakaini mīksta aita, kas tas par audumu?

    AtbildētDzēst
  3. fantastiska aita!! pirmā mana doma - es tādu nemācētu!! Man vienmēr apbrīnu izraisa tās sejiņas un actiņas un deguntiņi - tik smalki un gludi man nesanāk :)
    manas atbildes:
    1.speciālas adatas neizmantoju, bet esmu aizdomājusies pameklēt garas, bet smalkas un asas adatas. Ilze jau pieminēja, tad laikam tādas patiešām ir :)
    2. rokas visbiežāk iešuju ar mašīnu, šujot rumpi, bet ja fizionomiski (:D) tas neder, tad ārpusē šuju vienu slēpto dūrienu pa rokas vīli, otru slēpto - pa rumpi.. baigi grūti pastāstīt. resp. - adatu turu horizontāli... eh, laikam būtu vieglāk uzzīmēt :)
    3. piebāšanai izmantoju zīmuli vai suši kociņu :)

    AtbildētDzēst
  4. ļoti jauks zvēriņš - austiņas gan ir tā kā pa platu, bet tā takš rotaļlieta, nevis dzīvās aitas ekvivalents :)))
    Par speciālajām adatām zinu tikai tās, kuras min Ilze - garas adatas, kas tā arī saucas kā leļļu adatas - ar tām šuj rokas, kājas pie rumpja, garums tāds, lai visam zvēram cauri tiek.
    Par citiem sīkumiem nezināšu gan...

    AtbildētDzēst
  5. Dikti mīļa aitiņa, austiņas man šķiet perfektas :)
    es pagalam neesmu profs mīksto spēlīšu radīšanā, tāpēc diemžēl nevarēšu izlīdzēt ar atbildēm; tik biju manījusi kaut kur biku līku un garu adatu, tāda tiešām varētu būt ērtāka, kad nākas piešūt detaļiņas.

    AtbildētDzēst
  6. Burvīga AITA, manā skatījumā!

    Man te jaunumu jaunumi par tādām lielām adatām!

    Rokas no ārpuse piešuju šādi:
    http://1.bp.blogspot.com/_467FNMk6aLM/TDOgj6HESQI/AAAAAAAACIE/Yc_WXrGO504/s1600/Jaunakas-2+%28Large%29.jpg
    Caur augšu, caur apakšu, caur augšu, caur apakšu un tā divreiz riņķī. Nezinu, vai tā ir pareizi,bet sanāk labi.

    Un pildu es rotaļlietas ar visādiem rīkiem, sākot no ķīnie;su kociņiem, šaurām detaļām un beidzot ar piemērota resnuma dažāda kalibra jūras izskalotiem kociņiem - sevišķi viegli iepildīt sinteponu, ja kociņam ir nelīdzens gals... Ai, vispār laikam uzrakstīšu blogā par šo tēmu, jo sen jau gribēju padalīties ar savu metodi - galu galā baigi laba un teju visiem pieejama fīča. Vienīgi Katārā ar jūras kociņiem varētu pašvaki būt? :)
    Bet tad var nolaizt kādu parastu zaru ( nav ne jausmas, vai parasti zari tev tur ir :D:D:D:) Jo tā raupjā lauzuma vieta palīdz vieglāk to sinteponu iedabūt iekšā!

    Uf, nu gan nobēru...

    AtbildētDzēst
  7. Vai , meitenes, paldies jums visām milzonīgs par lielo atsaucību!

    Ilze, man šķiet, ka es pamazām sāku iebraukt, par kādu dūriena veidu tu runā. Par garajām adatām man arī bija jaunums. Paldies:) Un tas kociņš ar leknajām zaļajām lapām ir frangipani jeb plumeria koks.

    Diāna, - sasmīdināji par personīgajiem kontaktiem:) Mani kontakti ar aitām aprobežojas ar zooloģiskā dārza apmeklējumu. Un pūkains audums ir patiesi pateicīgs materiāls, jo noslēpj visu mazos defektiņus. Mana aita tapusi no tāda interesanta auduma - bambusa šķiedras. Ļoti patīkams un mīksts. Un esot arī antibakteriāls, tā vismaz viedie runā:)

    Pai! nu tev, manuprāt, sanāk viss:) Vismaz es fanoju par tavām rotaļlietam. Es jau salīdzinājumā ar taviem darbiem tikai tāds diletants vien esmu:) Prieks dzirdēt, ka nekādi super duper rīki tomēr nav vajadzīgi:) Paldies!

    Inese - man jau arī tā likās, ka kaut kas īsti lāga nav, bet, kā tu saki, ta jau tomēr ir tikai rotaļlieta nevis dabas muzeja eksponāts:)

    Daiga - man viena tāda līkā adata ir, bet baigi liela un masīva. Būs laikam jāpameklē kādas mazākas un smalkākas. Paldies par ideju!

    Laine - paldies par pamācību. Šis noteiki būs labs paņēmiens:)Noteikti uzraksti gan par saviem pildīšanas un citiem mīksto rotaļlietu veidošanas knifiņiem savā blogā. Varu derēt, ka es nebūšu vienīgā, kas šo informāciju "aprīs":)

    Un ar kociņiem te tiešām ir kā ir:(

    AtbildētDzēst
  8. Aitiņa ļoti skaista! Tik rūpīgi darināta. Īsts meistardarbs. :)
    Es gan rotaļlietas adu, nevis šuju, bet zinu to, ka ļoti jāuzmanās ar dzijām, ar kurām izšūj sejiņas. Tā kā diedziņi mēdz krāsoties pat tikai šujot un ārdot, tad pēdējā laikā izmantoju izšūšanai paredzētos DMC diedziņus. - Tas tā, ja nu noder.
    Bet detaļas pildu gan ar zīmuļa palīdzību, gan pirkstiem, grozu, spaidu un visādi izmasēju vienmērīgi sintepona pildījumu. :)

    AtbildētDzēst
  9. nu feina aita. tāda savā stilā :D man jau dikti patīk šī :D
    bet par pārējo nemācešu teikt. neesmu vēl tā riktīgi uzšujusi nevienu rotaļlietu. lai būtu ko bilst. vienīgais ko pildu tas ir zāļu spilvens ar sintaponu un zālīti :D un tur jau lielo mākslu nevaig :D

    AtbildētDzēst
  10. viena feina, labi trenēta aita, aitiņa :)
    es tādu noteikti adoptētu !!!!

    AtbildētDzēst
  11. Ui kāda smukule sirsniņaita! Es arī tā šuju rokas, kā Tu aitai. Manuprāt ir OK. Piebakstīšanai izmantoju saldējuma kociņus, ir arī viens tāds pagarāks cukurgailīša kociņš iegadījies, un jā, suši koki ir labi. Pat ļoti labi lielākiem zvēruļiem ar šaurākiem stilbiņiem :)

    AtbildētDzēst
  12. Aita ir vienkārši super!! Tieši tāda omulīga apalīte.

    AtbildētDzēst
  13. Aita burvīga un ausis ļoti labas! Knifus jau Ilze pamatā aprakstīja. Lai aitai daudz sekotāju:):)

    AtbildētDzēst
  14. Forša aita! Paldies, ka uzdevi visus tos jautājumus, ar interesi lasīju zinātāju atbildes, jo pašai arī gadījās uzražot pirmo rotaļlietu, kas radīja daudz jautājumu.

    AtbildētDzēst
  15. laba aita, man figūra īpaši patīk. Apskatījos mājās esošās aitlietas (3 rotaļļietas un cepure)- nu ļoti autentiskas ausis, tādām jābūt:)!

    AtbildētDzēst