19 komentāri
  1. Baigi forša ideja par to šujmašīnu apkopojumu :) Noteikti padalīšos ar pieredzi par savu Janomi :)
    Andra no andrasballes (man slinkums ielogoties :D)

    AtbildētDzēst
  2. Ideja forša, man ir divas šujmašīnas...

    AtbildētDzēst
  3. Oi, paldies, Andra!!! Man jau tā šķita, ka šāda pieredzes pamaiņa mums visām noderētu! Paldies!

    Un paldies arī Tev, Aggie, par atsaucību!!! Būs forši!

    AtbildētDzēst
  4. Es ar savu Podolsk varētu kavēties tikai nostaļģiskās atmiņās, skatoties uz visām jaunajām mašīnām. Bet vakar palagiem malas apvīlēju, ka nemetas. Bet jūsu secinājumus labprāt palasīšu, ja nu skaistā nākotnē noder...

    AtbildētDzēst
  5. RitaGri - nu re, ne vienmēr tās jaunās, elegantās mašīnas ir tās izturīgākās. Es kaut kā arī savai vecajai Čaikai neatceros šitādus izlēcienus kā manam kompjuterizētajam Singeram, bet nu tādas ekstras kā automatiskais diegā ievērējs Čaika gan nebija:)

    AtbildētDzēst
  6. Ilze, laba doma. Man daudzi ir jautājuši kādu šujmašīnu labāk pirkt utt., tagad varēšu viņus novirzīt uz Tavu apakšblogu, lai izvērtē paši. Manas mašīnītes ir diezgan pavecas un visvecākā ir man vismīļākā...tā kā būs vien jāsiekalojās un jāskatās uz jūsu jaunajām mašīnām :), ko tur es ar savām "retro":D

    AtbildētDzēst
  7. Ineta - ļoti, ļoti gribētu dzirdēt Tavas atsauksmes par šujmašīnām, un tieši "retro", kā Tu tās sauc, mani pašu personīgi interesē visvairāk:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Padalīties ar savām domām par vecākām mašīnām varu, bet par visjaunākajām gan es nemācēšu neko teikt, pati sev ari gribu jaunu šujmašīnu, bet nu nekā nesanāk...:)

      Dzēst
  8. es jau laikam tieši tavā blogā arī izgāzu dumsas par savu Singer. un es vispār neesmu nekāda pro, šuju tikai zigzagu un taisno dūrienu (pat pogcaurumus esmu vien pāris reizes šuvusi), bet besīties uz viņu man pietiek par ko! protams, arī es nevaru atļauties tagad tā vienk nopirkt jaunu mašīnu, jo, nu, šuju tikai šo to savam un bērna priekam un mājas vajadzībām, tāka nākas paciesties. bet, kā jau teicu - to Singer mēslu es nevienam mūsdienās neiesaku un man ir liela dusma, ka viņi sēž uz veciem lauriem! jo principā, šķiet, ka vienīgais, kas no Singer ir palicis pāri, ir tikai vārds. kkāds made in china mēsls (pat, ja nav tur ražots :D)
    jaunajai mašīnai dizains prms ūber smuks, bet būtu ka labāk pie mehānikas piestrādājuši :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. jā, diemžēl tev ir taisnība. Singer ir manāmi gājis uz leju savu šujmašīnu kvalitātes ziņā. Ja kādreiz ar Singer vārdu visiem asociējās laba mašīnu kvalitāte, tad tagad tas ir palicis tikai kā sentiments. Arī tas jaunaus glaunais Singer 160 gadu jubilejai veltītais modelis esot diezgan plastmasīgs.

      Dzēst
  9. Nu tieši laikā šī ideja, jo manos tuvākajos plānos ir beidzot personīgās šujmašīnas iegāde, bet nu tādas advancētākas mašīnītes iegāde.. Mana bērnības mašīnīte ir sensena kara invalīde, mantojums no tēta mammas - Podoļska, kas stāv uz Singer kājām..(viena no tām tiešām cietusi uzlidojuma laikā)..taisnās vīles šuva un šuj labi..bija arī mana cīņubiedrene bērnības mašīnizšūšanas mēģinājumos.. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tava bērnības mašīna izklausās pēc īstas personības ar savu likteņstāstu. Tādas ir jātur ciet ar abām rokām. Ceru, ka visu mūsu kopistiskais projektiņš palīdzēs Tev izvēlēties labu pēcteci savai bērnības mašīnai:)

      Dzēst
  10. Noteikti atbalstu ideju par šujeņu blogu. Piesakos izklāstīt par manā īpašumā esošajiem 3 diegu iestrādātājiem :)

    AtbildētDzēst
  11. Pamatā šuju ar Janome:D ..khe..nekāda krutā nav, bet ja godīgi, par mīnusiem nebesos...vienkārši gribas "krutāku".
    Nu un man ir antīks ražojums - Adlers....te stāsts vēl jācepj:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es aizvien vairāk un vairāk dzirdu labus vārdus par Janome. Būs ļoti interesanti uzzināt arī par Tavējo! Un kas ir Adlers? Tas man ir kas nedzirdēts! Noteikti pastāsti!

      Dzēst
    2. Lai nav agri jaastaasta te ir Adler shujmashiina http://wonderosa.net/2011/05/07/adler-manas-majas-adler-in-my-house/
      Mūsdienās cik zinu vinji ražo tikai rūpnieciskās mašīnas.
      Un Janome 423S man ir gaužām vienkārša. Bet mīnuss tanī, ka nav navaroti:D ir zināms, ka Japānā ražotas mašīnas ir lieliska kvalitāte. vēlāk tad uzrakstīšu plašāk pareizā sadaļā:)

      Dzēst
  12. Super, lieliska ideja! Centīšos tuvākajā laikā uzrakstīt arī par savu Berninu :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Laura! Es pati par Bernina mašīnām nezinu neko - labprāt uzzināšu Tavas domas!

      Dzēst