17 komentāri
  1. nu taša ir vienreizēja :) pa skumo ;)
    runājot par šujmašīnās - kamēr neieraudzīju Tavu ielikto video ar IDT sistēmu, es domāju ka mana ir ok ikdienas šūšanas dažādiem darbiņiem :D tagad sapratu ka netuvu kārtīgai labai mantai :D

    AtbildētDzēst
  2. Paldies, Madara, par komplimentiem manai tašiņai!

    Nu man jau tā IDT fīča arī pagaidām tikai sapņos rādās, un kaut kā līdz šim esmu iztikusi ar to, kas ir, un bez tā, kā nav:)
    Un tavai mašīnītei arī noteikti nav ne vainas:)

    Vispār esmu sapratusi, ka vecākas šujmašīnas ar metāla iekšām ir pat labākas nekā kaut kas super duper jauns, plastmasīgs un briesmīgi kompjuterizēts.

    AtbildētDzēst
  3. Tāša tiešām skaista!
    Par tām šujmašīnām-tā kā esmu pēc profesijas šuvēja, nākas sēdēt pie šujmašīnas diezgan daudz :)-manai šujmašīnai nevajadzētu nekādas fīčas, pietiek ar taisno vīli, zig-zagu un izšūt pogcaurumu. Pēc manām domām tās fīčas nav nemaz vajadzīgas, jo vairāk fīču, jo vairāk problēmu( protams tas ir mans viedoklis). Mājās man ir veca šujmašīnīte (24 gadi), bet darbā jaunāka- protams labāk šuj vecā mašīnīte, ar darba šujmašīnu ir bieži visādas problēmas. Tā kā es pieturos pie tā- jo mazāk, jo labāk :D

    AtbildētDzēst
  4. P.S.
    Kamēr rakstiju, tikmēr Tu jau pateici to, ko gribēju - par tiem dzelžiem :D

    AtbildētDzēst
  5. Ineta - pilnīgi varu parakstīties zem tevis teiktā - "pietiek ar taisno vīli, zig-zagu un izšūt pogcaurumu" un "jo vairāk fīču, jo vairāk problēmu". Es šitā "iegrābos" ar savu Singer, kuram ir n-tie dūrieni, bet kad jānošuj kaut kas pamatīgāks, tad pukst un klepo:)

    AtbildētDzēst
  6. Brīnišķīga soma!
    Manai mašīnai ir daudz fīču (dūrienu un vīlīšu veidu), bet es kā sīkstulis negribētu no tām atteikties, tikai gribētu vēl vienu mašīnu brutāliem, grūtiem darbiem. Ar pašreizējo Singer man pietika mēģināt pāršūt vīrieša darba kombinezona lences, lai visa sistēma aizietu pa pieskari - par biezu.
    Man ļoti noderētu šujmašīna, kam ir - es pat nezinu, kā paskaidrot, un nevaru arī bildes atrast, lai var saprast - tāda noņemama galda daļa, lai šujamā virsma paliek šaura - tā, ka var bērna bikses staru virsū uzmaukt. Man tā bikšu staru ārdīšana ir līdz kaklam, gribētos tādu ērtu un vieglu risinājumu. Esmu kaut kur redzējusi tādas bildes, bet tagad nevaru atrast, jo nezinu, kā tas saucas.

    AtbildētDzēst
  7. Paldies par manas tašas novērtējumu!

    Diāna, man šķiet, ka saprotu par kādu fīču tu runā. Vai tas nav šitais?

    http://www.youtube.com/watch?v=FSVwI7nRso8

    Tur kaut kur ap 1 minūti un 22 sekundēm ir parādīts tas "free arm" variants bikšu un piedurkņu galu šūšanai.

    AtbildētDzēst
  8. Tašiņa burvīga - īpaši patīk tie trīs atsevišķie elementiņi, kas tik saskanīgi un tomēr individuāli izceļas.
    Ekspresaptaujā gan nevaru piedalīties, esmu absolūti netehniska, neko nesaprotu no šujmašīnām :(

    AtbildētDzēst
  9. Ļoti, ļoti glīta tašiņa. Tā kā man pašai joprojām šujmašīnas nav, tad nevaru padalīties pieredzē par "fīčām". Bet kad pirkšu, tad noteikti jo vienkāršāku, jo labāk :)

    AtbildētDzēst
  10. Ļoti skaista un jauka tašiņa! :))) Tagad tik jādodas dzīvē! :))))

    Par šujmašīnām - manuprāt svarīgi, lai mašīnas uzbūvē būtu vairāk dzelžu, mazāk elektronikas. Jo, ja nobrūk elektronika, tad var sanākt iztērēt diezgan daudz. ( Līdzīgi kā automašīnām, droši vien muļķīgs salīdzinājums:D)
    Bet, ja mājās ir vēl kāda šujmašīna, tad varbūt nav tik traki, jo tad remonta laikā būs cita alternatīva:)) Turklāt, nav jau teikts, ka tieši Tava šujmašīna izrādīsies no tām, kuras "plīst", ir meitenes, kurām ir veicies un šujmašīnai remonts nav bijis vajadzīgs gadus 5 un vairāk. Ja ļoti, ļoti kārojas un ir iespēja, kā arī labas atsauksmes, nu tad jāpērk tas, ko kārojas:))) Savādāk varbūt vēl gadiem būs jādomā - varbūt tomēr vajadzēja nopirkt to mašīnīti. Tās gan tikai manas domas. :)))
    Manējā ir pa visam vienkārša Janome šujmašīna,bez elektronikas, tik cik es kādreiz ko sašuju pilnīgi pietiek. :)

    AtbildētDzēst
  11. Piekrītu par vecajiem dzelžiem. Man gan pavecs Huskystar 270, taču Pfaff overloks ar savu svaru un dzelzs iekšām ,bet daaaudz vecāko gadu izlaidumu už kudī ir priekšā ar itin visu.
    Šujenei man vajadzētu tādu fīču, kā regulējumu zigzaga platumu un garumu. Manējai ir 3 iebūvēti, kas man visbiežāk neder. Iemācījos šūt ar Tula 2, kurai bija visss regulējams.
    Vai tā IDT sistēma nevarētu būt kas līdzīgs ar šito kājiņu: http://www.the-sewing-partner.com/walking-foot.html ? Varbūt var izlīdzēties aršitādu? It ka nav leta, bet skatījos ebay(seviški .de) var gadīties nosolīt...
    Vispēr iesaku paskatīties ebay.de piedāvajumos Pfaff šujenes. Pētot daudzus mēnešus, secināju, ka vecie modeļi: 260;262,360 un kaut kādi vēl, joprojām Vācijā ir riktīgi cieņā, un tiek nosolīti pat pāri 300Eu!!! Modeļi, kuri izlaisti 60-70-80 gados. Ja nekļūdos 260-262 bija speciāli biezajiem audumiem-džinsiem, brezentam, ĀDAI!!!!! Es sāku ar to(par ovīšiem runājot), ka izpētīju instrukcijas modeļiem, kuri mani ieinteresēja. Pfaffam un Hysqvarnai var dabūt onlainā(ja interesē-atraksti).

    Atbildot tieši uz jautājumu-pašlaik ir baisi vēls, un savus sapņu plānus esmu atlikusi un aizmirsusi. Kādā gaišākā dienā, paskatīšos savus "dreammodell", un tad iepostošu ;)

    AtbildētDzēst
  12. P.S. soma ir riktīgi feina. Gaiša, tomēr krāsaini ieintriģējoša.

    AtbildētDzēst
  13. Somiņa ļoti glauna!
    Pa šujmašīnu tēmai neko daudz neizlīdzēšu,pavisam nesen tik iedraudzējos ar šo atribūtu (ka šuju beidzot bez roku un kāju trīsām :D)
    Bet, ja iesapņot, tad noteikti vajag izšūšanas mašīnu :D, lai nezin kad piesēst un iemēģināt, iespējams iemācīties izšūšanu ar mašīnu, tad vēl 'вездеход - u', lai ļoti retās reizēs šūt ko biezu :D UN viss :) mana sapņu mašīna (pietiekoša) ir uz galda, viena rokas un viena veca elektriskā (kājas pedālis) gaida meitenes paaugamies, tā ka man šad tad pašuvējam dvēsele miera stāvoklī - viss ok :D

    AtbildētDzēst
  14. Paldies, meitenes, par manas tašiņas novērtējumu:):)

    Zkss - jā, šķiet, ka tevis minētā uzparikte varētu derēt. Paldies par informāciju:) Un kur es biju agrāk, ka neiedomājos papētīt Ebay.de piedāvājumu. Tur ir tik daudz Pfaff modelīšu...
    Būtu interesanti uzzināt, kāds ir tavs sapņu modelis:)

    Daiga, man arī gribētos izšūšanas mašīnu. Ui, tas man vispār ir ļoti sāpīgs jautājums, jo vispār jau man tāda ir...noslēpta kastē, jo nedarbojas, un salabot patreiz nevaru, jo šeit nav Brother servisa...

    AtbildētDzēst
  15. Šitais ir mans drīms http://www.husqvarnaviking.com/ko/882.htm
    Par parasto šujeni neesmu īsti apskaidrojusies, jo galvenais, ko man vajag, ir regulējami zigzagi un taisnie dūrieni. Mašīnai jābūt no vecā kaluma, nu tie paši Pfaff 260..un tml.un galvenais-man pa tābrīža kabatai;)

    AtbildētDzēst
  16. man arī ir ne-lēta Singer, un to mēslu nevienam nekad dzīvē neieteikšu! problēmas no pirmās dienas!

    AtbildētDzēst
  17. Jā, m.anna, pilnīgi piekrītu - ja būtu iespēja pirkt vēlreiz, noteikti nepirktu Singer, bet gan kādu Pfafeni ar dzelzs iekšām:)

    AtbildētDzēst