6 komentāri
  1. sveika, par krustinoshanu-uz melna pamata shuut bildi ir pats gruutakais.acis piekuust. es vel neesmu sanjemusies izmegjinat. bet gan jau tev kaada daudzzinoshaka par mani pateiks kaa tur iisti ir.
    ko tev vajag- sheemu ( bildi, ko tu gribi izshuut) un bildei klat nav key - diedzinju atshifrejumi. tatad tev pec tiem nummurinjiem janoperk diedzinji. DMC diegus perku KUmode veikalos, kas ir visos lielveikalos, ja nemaldos.
    tad tev vajag adatu ar apalju galu, lai pirkstus nesadurtu un rami. man piemeram ir ne parak liels apalsh ramitis, kas ir man ljoti erts.
    tevis uzradito bilde pa menesi es neizshutu, baigais laiks tomer uz tiem darbiniem aiziet. es tavaa vietaa kaut ko mazaku iesakuma pamekletu, lai duusha neaptruktos:)
    bet vispar veiksmi un uz priekshu!
    es arii laizhu vasaras brivdienas bez shujmashinas,bez interneta, bet ar svaigu gaisu, laistishanos,batutu, peldeshanos, pargajieniem un visu parejo, kas piederas siltai vasarai:)

    AtbildētDzēst
  2. Oi, te nu es tev varētu nolasīt lekciju nedēļas garumā :)))
    Iesākumam būs vajadzīgs audums ar rūtiņām, vislabāk Aida Nr.14 vai Nr.16 (sākumā smalkāku nevajag ņemt), izšūšanas adatas (labāk Nr.24 vai nr.26), mulinē diegi (shēmas pamatā ir ar DMC, Anchor diegiem), rāmis (es ieteiksu Q-snapu, tas ir četrstūrains rāmis, jo tas mazāk deformēs jau izšūtos laukumus).
    Šūt uz melna nav viegli. Tagad gan ir gaišs, taču vakaros pie mākslīgā apgaismojuma vajag vēl otru lampu, kas spīd no apakšas, tad tos caurumiņus var labi redzēt.
    Es tev ieteiktu ieiet www.krustduriens.lv, tur tu atradīsi atbildes uz visiem jautājumiem. :)
    Vari apskatīties manā blogā uz labās rīkjoslas „Mani darbi”, „Mani paraugi” un „Mans GK”. Tad redzēsi, kādas adatas, kādi rāmji tev varbūt būs vajadzīgi, ja sadomāsi „pa nopietnam” krustiņot. Brīdinu, tas ir var būt lipīgi. :)))

    AtbildētDzēst
  3. Paldies jums abām par ļoti izsmeļošām atbildēm, Agnese un Hela!

    Melnais vai tumšais pamats man noteikti iesākumam būs garām - svītroju to ārā:)

    Žēl, ka man te nav tādi veikali kā Latvijas Kumode, bet nu mēģināšu izlīdzēties ar veco labo Ebay. Tagad vismaz man kaut kāda gaisma sāk aust diegu un audumu sakarā. Un jā, būs jāsāk ar ko ļoti maziņu, lai dūša neaptrūkstās.

    Izpētīju jau nedauz no krustduriens.lv - paldies par norādi pareizajā virzienā:)

    Un Qsnap ari atradu internetā - būs vien jāpērk nost!

    Oi, bet tas viss izklausās tik aizraujoši:):)Ziņošu par rezultātiem...

    AtbildētDzēst
  4. Izklausās tiešām lipīgi! :) Ar nepacietību gaidīšu Tavu pirmo izšuvumu! :))

    AtbildētDzēst
  5. Es gan par izšūšanu neko daudz nezinu, bet Tavs nosapņotais darbiņš ir nenormāli labs :)!!!

    AtbildētDzēst
  6. Jā, aizmirsu piebilst par Q-snapu - pērc amerikāņu, ne angļu, tie atšķiras ar stūriem. Amerikāņu Q-snapiem stūri ir līdzeni, ērtāk ievietot un nofiksēt audumu.

    AtbildētDzēst